Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiosk Error: "No CQC System ID was set"
#1
I'm trying to get an Interface Viewer working in Kiosk mode on a Windows 8.1 tablet. I had everything working (limited CQC user account, system environmentals, etc), but then I had to restore the operating system for other reasons. Now I get "Could not load environmental info. Reason=No CQC System id was set."

The IV is not on the same machine as the server, and the only components loaded on it are the Administrative Interface, the CQC command prompt, and the IV. I can login remotely using the AI so I know the connection is good, but I can't get it running in Kiosk mode because of the error above.

Any thoughts?
Reply
#2
Well, I think I solved it.

I added the System Id to both the user login environment and to the command line parameters but then I got a "waiting on CQC," so I added the master server "/NSAddr=IPaddress" to the command line shortcut as well.

I think that did the trick...though I'm a bit puzzled since I did not seem to need it before.... I suspect I don't need the SystemID in either place if the IV can find the server.
Reply
#3
The generated start menu item for the IV has both of those on it, and maybe another one or two. If they weren't there, then something was wrong with the restored version.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#4
Thanks.

Yeah, the start menu tile or app (not sure of the windows 8 nomenclature) worked but I was playing around with a desktop shortcut as I tried things out and I didn't initially realize I needed it. All is now good.
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  System::Pause gReatAutomation 1 435 09-03-2020, 03:05 PM
Last Post: Dean Roddey
  Dune driver wait for config error ellisr63 44 8,822 11-28-2019, 06:35 PM
Last Post: ellisr63
  GE Heavy Duty 40 Amp Outdoor Switch (14285) / Misting System gReatAutomation 0 773 06-11-2019, 04:44 PM
Last Post: gReatAutomation
  CQC error installing on server 2016 zane 3 1,514 05-28-2019, 12:07 PM
Last Post: zane
  Adding custom tiles/overlays to the auto-gen system Dean Roddey 1 1,592 07-20-2018, 08:14 PM
Last Post: Dean Roddey
  System Config tom 35 13,112 01-12-2018, 09:02 AM
Last Post: Dean Roddey
  Install Error []dll is missing ControlFreak 2 2,957 11-05-2017, 02:18 PM
Last Post: ControlFreak
  New HVAC System - Nest? dgage 5 4,126 05-24-2017, 11:15 AM
Last Post: dgage
  Installation Error - dll missing znelbok 1 2,147 04-14-2017, 01:35 PM
Last Post: Dean Roddey
  Keep system from sleeping George M 8 6,305 01-20-2017, 06:37 PM
Last Post: wuench

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)