Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Email Broken
#1
I'm running Win7-32. Email was working fine until two days ago, about when I did a Windows update. Now, if I test an email, I get:

Error # 5103/0/0
The reply from the SMTP server had a bad length. Reply=

I tried adding a different email SMTP server and I get the same result.
My Other web server is Dropbox.
Reply
#2
What version of CQC are you on? For that matter, I also got some udpates a couple days ago, and it more or less broke Outlook. I had to undo them. This happens fairly often to me. I get some updates and the next day Outlook (and often IE and RDP) are all hosed up and Outlook won't shut down.

Not sure if these are related things or not.

Well, today the updates came back again and I'm hosed again. RDP won't work, and outlook is failing trying to download my mail. So I'm going to run them back again. Sigh...
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#3
I gave up on Outlook a long time ago. Thunderbird/Lightning were a much better choice for me.

I'm using CQC 4.2.17. So how would I debug this? I have other programs that can email fine.
My Other web server is Dropbox.
Reply
#4
See if you can telnet to your email server and port from your machine. And see if you get a response, might be a windows firewall thing...

(If you don't have telnet installed, download putty).
Wuench
My Home Theater/Automation Website

[THREAD=5957]BlueGlass CQC Config[/THREAD]
[THREAD=10624]Wuench's CQC Drivers[/THREAD]
Reply
#5
I'm really broken, though it looks like it's the server side. I can't get my mail and I can't connect to the server to reboot it. And I couldn't get the ISP portal to work in order to put in a ticket, so I had to call them and get them to start a reboot ticket for me. So hopefully I'll be happy again here in a bit.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#6
OK, well our server is happy again anyway. Those are always scary days when something goes awry like that. And I guess in this case I incorrectly blamed Windows update for it when it was the server most likely.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#7
In the FWIW department, I have all the latest windows 7 updates as of today and my email works. I send a twice daily ping out from my server as below.

System::HTMLEMail
P1=COMCAST
[email=P2=dbruner@someserver.com]P2=dbruner@someserver.com[/email]
P3=The CQC server is alive
P4=The CQC server is alive and well
Thanks,
Dave Bruner
Cool
Reply
#8
Can you get me the whole error, which has location info and such. That could help. But basically it's complaining that it got back a line that's empty, and none of them should be empty.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#9
Tried with two SMTP servers:

Comcast
Facility: CIDSock
Error#: 5008/0/0
Severity: Failed
Error Class: Timeout
Line:CIDSock_StreamSocket.cpp/1028
Connect operation failed. Tried to connect to: 68.87.26.155:25

Google
Facility: CIDNet
Error#: 5103/0/0
Severity: Failed
Error Class: Data Format
Line:CIDNet_SMTPClient.cpp/703
The reply from the SMTP server had a bad length. Reply=

I installed Thunderbird on this computer and it can sent emails.

Thanks,

Richard
My Other web server is Dropbox.
Reply
#10
Is the first one that they aren't using 25 for SMTP? Sometimes another port is used, and it looks like you just couldn't connect because the port was wrong.

On the other one, the server seems to be sending an empty line upon connection, which it shouldn't do. When the client connects it gets a set of header lines with information in it. The code is working through those and gets a blank line, which isn't legal.

Any way you can get me a capture of the traffic going back and forth?
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Email account without authentication lleo 5 180 12-07-2019, 02:28 PM
Last Post: Dean Roddey
  Docs Link broken - Template Scaling Shaky 3 1,793 03-17-2018, 04:18 PM
Last Post: Dean Roddey
  Amazon email re Alexa interface? Ron Haley 5 3,114 03-14-2017, 02:40 PM
Last Post: Dean Roddey
  Email Trigger RichardU 6 1,831 09-09-2015, 03:15 PM
Last Post: znelbok
  Paste broken? karenlee 3 1,384 10-25-2014, 10:03 AM
Last Post: karenlee
  Email accounts authentication required? bbrendon 9 1,065 02-20-2013, 08:59 PM
Last Post: Dean Roddey
  Renaming Email Account causes error rbroders 2 1,094 02-13-2013, 05:31 PM
Last Post: Dean Roddey
  Email status karenlee 5 1,261 01-15-2013, 11:37 PM
Last Post: karenlee
  Email Config Issue fcwilt 3 977 04-11-2011, 04:03 PM
Last Post: zra
  Another email question. How to setup? AnthonyZ 2 1,095 10-02-2009, 05:15 AM
Last Post: AnthonyZ

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)