Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trigger not Working after Move to new Server & V6.0.7
#1
I have a simple trigger that worked fine prior to moving to new hardware and a 6.0.7 upgrade.   

The trigger looks for "Is a Field Change For"  on ZonePlayer.CurTrack (which is the Sonos ZonePlayer driver).

Once the field changes, it should copy the name into a CQC Variable Driver file, but it doesn't anymore.  I changed the Triggered Event to log invocations, but it never logs the event, even though I can see it changing in the driver on the AI while watching it.

Any thoughts why a trigger wouldn't work anymore?  I know I had to delete and recreate a few driver setups to get them to work, so maybe that is what is needed here, but would like some input first.  

After reading this, I said what about the other triggered events, and low and behold they don't work either.  My scheduled events seem to work fine.  Anyway, any thoughts on what to do next would be grateful.

Blake
Reply
#2
As a follow up to this - the 2nd triggered event I mentioned above, did work but failed, here is the log:

Code:
03/01 12:29:23-CQCServer, CQCEventSrv, EvSrvWorkerThread4
{
    CQCEventSrv, CQCEventSrv_ThisFacility.cpp.529, Info/App Status
    Started processing triggered event '/User/Alarm Set-Unset Email'
}
03/01 12:29:28-CQCServer, CQCEventSrv, EvSrvWorkerThread4
{
    CIDSock, CIDSock_StreamSocket.cpp.779, Failed/Timeout, Error: 5008/0/0
    Connect operation failed. Tried to connect to: 192.168.1.51:5000
      <CQCEventSrv> CIDSock_StreamSocket.cpp - 1069
      <CQCEventSrv> CQCEventSrv_ThisFacility.cpp - 574
      <CQCEventSrv> CQCEventSrv_ThisFacility.cpp - 349

}
03/01 12:29:28-CQCServer, CQCEventSrv, EvSrvWorkerThread4
{
    CQCEventSrv, CQCEventSrv_ThisFacility.cpp.355, Status/App Status
    Scheduled/Triggered event '/User/Alarm Set-Unset Email' failed
}
I am not sure what port 5000 is, it was listening on the old server, but not on the new one.   I created a new triggered event trying to get it to trigger on the Sonos driver, but it will not trigger, so the same problem.

Could any of this be related to the new version, or is it more likely it is related to the new server?
Reply
#3
Well I figured out what was going on with port 5000.  I had setup Stunnel some time back and forgot about it, and was using it for gmail access within CQC.  With Windows Server 2016 not sure how I need to proceed, but will keep digging.  I have tried port 587 and 443, but neither of those work with Server 2016 in its default configuration.  Looks like some ports will have to be opened up or possibly install stunnel if possible on it.

Note to Self:  Windows Server 2016 sucks!  Big Grin
Reply
#4
Well I got everything working - I was able to fix the email port 5000 by using IP port 587 and SMTP Secure.

On the ZonePlayer - I had deleted the driver and reinstalled it because it wasn't working correctly on the new server, but I had forgot to set the triggers.  So anyway, all somewhat back to normal with the triggers set.
Reply
#5
Forgetting to reset the trigger is a common issue. I know that has bitten me before when I've had to reinstall drivers.
Brian - a long time user that rarely messes with the system now
Other systems used:
SageTV w/ cablecard tuner & multiple extenders for viewing
BlueIris and IP cameras for CCTV
Incredible PBX for home phone
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Event Server Error Bugman 4 246 06-05-2022, 08:54 AM
Last Post: Bugman
  MQTT Verify Configuration not working znelbok 4 451 03-17-2022, 01:07 PM
Last Post: Dean Roddey
Wink Is there a way to get somfy shades working with cqc? ghurty 2 1,132 07-17-2020, 11:13 AM
Last Post: kfly
  Migrating to New Server gReatAutomation 1 934 06-12-2020, 05:40 PM
Last Post: Dean Roddey
  HTTP Trigger and Parameters znelbok 1 1,006 06-11-2020, 03:41 PM
Last Post: Dean Roddey
  Global Variables in the Event Server context lleo 1 1,065 05-16-2020, 11:21 AM
Last Post: Dean Roddey
  What is a modern multizone audio amplifier working with CQC? ghurty 5 1,670 04-28-2020, 02:22 PM
Last Post: Bugman
  Is there a way to change the listening port for the CQC server? ghurty 3 1,233 04-23-2020, 05:54 PM
Last Post: Dean Roddey
  Hosted CQC server - Latency zra 4 2,025 01-06-2020, 05:24 AM
Last Post: zra
  CQC Server Closing Connection gReatAutomation 1 1,198 12-19-2019, 01:53 PM
Last Post: Dean Roddey

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)