Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Admin interface and CML IDE interface issue
#1
I have been using the administrative interface and the CML driver harness now sufficiently long for this issue to reach the annoyance level for me to post here...

Say I have a driver opened for development in the CML Driver IDE, with the cursors in the main code window. The cursor is on the name of a method. I can use the keyboard to select text, by holding down the Shift key and moving the cursor, and I can then cut/copy the selected text to the clipboard using standard key combination, such as CTRL+X or CTRL+C. Then move the cursor away, to dismiss the selected text...

If then I was to search for the copied text, I can press CTRL+F which will bring up, activate the search/replace tab on the bottom of the IDE, and place the cursor into the "search criteria" drop-down field.

And this is where, I think there is a bug: if I press CTRL+V to paste the text from my keyboard where the cursor is active and blinking, it does not do it, it is pasted into the main code window, where the cursors is not even active. The only way to paste text into the search field is by grabbing the mouse, right click there, and few more clicks later, find and click the paste command.

This behavior is not standard, at least by my account, and despite of best effort to remember, I keep pasting bogus text where is not needed, and than chasing tale to find out why something is not working...
Similar behavior is seen in the administrative interface, im the "Customize/Macros/User/CQC/Drivers" section

Dean can you please check?
Reply
#2
It's probably to do with hot key processing. Scintilla (the code editor window) doesn't implement those standard keys so I'm doing it via hot keys and imposing it on Scintilla from the outside. It's probably incorrectly routing those to the Scintilla window. I'll check it.

You can probably still use the Ctrl-Ins/Shift-Ins keys in the search window entry fields in the meantime, if that helps.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#3
OK, I removed those accelerator keys and bit the bullet and intercepted those keys down in the editor itself via subclass. It all works correctly now, so that will be fixed in the next drop.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#4
(01-11-2019, 10:18 AM)Dean Roddey Wrote: OK, I removed those accelerator keys and bit the bullet and intercepted those keys down in the editor itself via subclass. It all works correctly now, so that will be fixed in the next drop.

Does that include CTRL+Z for undo as well?  as most of the time when I realized that yet again when I pasted something somewhere, simply could not even undo?
But thanks a lot anyway...
Reply
#5
I'll check that one also... It's probably the same issue.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#6
Give 5.3.929 a shot.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  6.0.0 Autogen issue Mark Stega 2 196 03-10-2021, 05:21 AM
Last Post: Mark Stega
  6.0.0 Interface Viewer - Action Trace Mark Stega 1 175 03-09-2021, 06:39 PM
Last Post: Dean Roddey
  Was the issue with Lutron Radio RA2 not updating ever fixed? ghurty 3 610 12-06-2020, 11:42 AM
Last Post: gReatAutomation
  Cannot Bind Interface to 80 gReatAutomation 1 495 11-05-2020, 04:18 PM
Last Post: Dean Roddey
  Elk Version Support Issue Ron Haley 20 3,144 05-05-2020, 08:38 PM
Last Post: Shaky
  Check Box widget on WebRIVA vs Interface Viewer bryanb 1 590 04-23-2020, 06:15 AM
Last Post: bryanb
  Troubleshooting Network Issue zra 7 1,190 04-18-2020, 03:32 AM
Last Post: zra
  Problem with Accesssing Variables Driver Client Interface kblagron 5 1,266 03-05-2020, 02:24 PM
Last Post: kblagron
  Simple device control from Admin Interface simplextech 7 1,990 01-04-2020, 12:18 PM
Last Post: simplextech
  Pause / Resume Triggered or Scheduled Actions from the Interface Viewer gReatAutomation 2 1,291 10-30-2019, 01:38 PM
Last Post: gReatAutomation

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)