Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Echo Config file issues
#1
I am working on the echo configuration.
When I invoke the command "alexa tell julie load figuration", I get "The CQC configuration file could not be loaded. Please contact your CQC administrator." Reading from other posts, I checked the data directory using SET CQC_DATADIR and it says "C:\Program Files (x86)\CQC\CQCData\"
I have the file in C:\Program Files (x86)\CQC\CQCData\Server\Data\Echo\EchoCfg.txt
The text file says 
Code:
EchoConfig
    MyKey=QWERTY
EndEchoConfig

RunMap
EndRunMap

SetMap
   Action=/User/Echo/SetMedia
        Volume, Music Volume, Theater Volume
   EndAction
EndSetMap

QueryMap
EndQueryMap
In the system log it says no Echo Config File was found.

Any suggestions? Thank you
Reply
#2
The most common reason for that, if it really is where it should be, is that you created the file not in admin mode. That would happen if you tried to create it via the explorer window. If you try to create a file in Program Files as a regular user, it actually redirects it to a per-user account location. Right click on the CQC Command Prompt (or the regular one in the start menu) and run it as admin. Change to that directly that way, and see if you see the file there. If not, then that's what happened. You can run notepad from that command window and it will be running in admin mode and you can create the file, copy over the exist contents to it, and save it.
Dean Roddey
Explorans limites defectum
Reply
#3
I just tried, ran command prompt as an admin, ran notepad from there, saved a text file with the name EchoCfg under C:\Program Files (x86)\CQC\CQCData\Server\Data\Echo and I still get the same error.
Any other suggestions?

Thank you
Reply
#4
(07-08-2018, 06:46 PM)ghurty Wrote: I just tried, ran command prompt as an admin, ran notepad from there, saved a text file with the name EchoCfg under C:\Program Files (x86)\CQC\CQCData\Server\Data\Echo and I still get the same error.
Any other suggestions?

Thank you

Actuall this time in the log I get a different error, so let me try copy pasting the lines again. One Min. TY
Reply
#5
That worked.
Thank you very much
Reply
#6
Another quick question, based on the example you gave for the weather in the documentation, what would be the proper request to alexa to get it? I have tried "alexa tell julie what is todays weather" and "alexa ask julie what is todays weather" and both dont work.

I reloaded the config file so I know thats not the issue.

Thank you
Reply
#7
I looked into the logs and I see the issue was with that i had todays weather instead of today's weather. So I updated, now I got a response of CQC has done that, but no weather response. The log in cqc looks good no error.


Edit. Fixed there was a problem with the action itself.

Thank you
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Amazon Echo integration rhosch 8 354 05-15-2021, 01:06 PM
Last Post: Bugman
  Echo troubleshooting dlmorgan999 3 428 01-13-2021, 04:27 PM
Last Post: dlmorgan999
  RTI XP6 Issues gReatAutomation 4 628 08-31-2020, 01:47 PM
Last Post: gReatAutomation
  NetworkMonitor - Cannot Reload Config gReatAutomation 26 4,744 05-15-2020, 03:02 PM
Last Post: Dean Roddey
  Continued Issues - RadioRA2 Thermo gReatAutomation 10 2,197 03-01-2020, 11:42 AM
Last Post: Dean Roddey
  Issues after Acronis True image clone Ron Haley 4 1,255 02-14-2020, 03:44 PM
Last Post: Dean Roddey
  ZWave Issues / Aeotec gReatAutomation 16 4,546 07-26-2019, 06:21 PM
Last Post: Dean Roddey
  Generic-Network Monitor - Config File Error gReatAutomation 17 4,876 06-27-2019, 11:46 AM
Last Post: gReatAutomation
  SOLVED: VLC dll Issues with CQC Interface Template Viewer gReatAutomation 3 1,709 06-17-2019, 06:17 AM
Last Post: gReatAutomation
  Reading Text File of Google Calendar Entries kblagron 30 7,159 06-10-2019, 04:31 PM
Last Post: kblagron

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)