Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
why master server needs DHCP client running?
#1
my CQC master server is on  a Windows Server 2008 R2 - it is fairly low power and low memory rig, so I was pocking around to see where can I save a resource in windows...
Given that it is a server, it has statically assigned IP addresses, both for ipv4 and ipv6
I noticed that I had the DHCP client as service running, so went to turn it off since again, with static addresses this is not needed, But then I got a message that the CQC Application Shell and Taskbar Widget will also be stopped since they are dependent on the DHCP client.

Why is this a requirement?
Reply


Messages In This Thread
why master server needs DHCP client running? - by lleo - 01-04-2019, 11:04 AM

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Event Server Error Bugman 4 164 06-05-2022, 08:54 AM
Last Post: Bugman
  Trigger not Working after Move to new Server & V6.0.7 kblagron 4 392 03-02-2022, 05:35 AM
Last Post: sic0048
  Error Running Installer to Enable SSL gReatAutomation 2 1,053 10-26-2020, 07:41 AM
Last Post: gReatAutomation
  Migrating to New Server gReatAutomation 1 890 06-12-2020, 05:40 PM
Last Post: Dean Roddey
  Global Variables in the Event Server context lleo 1 1,018 05-16-2020, 11:21 AM
Last Post: Dean Roddey
  Variables Driver Client gReatAutomation 4 1,628 04-25-2020, 12:46 PM
Last Post: gReatAutomation
  Is there a way to change the listening port for the CQC server? ghurty 3 1,173 04-23-2020, 05:54 PM
Last Post: Dean Roddey
  Problem with Accesssing Variables Driver Client Interface kblagron 5 2,027 03-05-2020, 02:24 PM
Last Post: kblagron
  Hosted CQC server - Latency zra 4 1,937 01-06-2020, 05:24 AM
Last Post: zra
  Client side error dialog popping up xlurkr 3 1,655 01-04-2020, 04:01 PM
Last Post: xlurkr

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)