Poll: Do you have the leviton VRUSB working?
You do not have permission to vote in this poll.
Yes with WinXP laptop
11.11%
1 11.11%
Yes, Win7 laptop
55.56%
5 55.56%
Yes, Win8 laptop
22.22%
2 22.22%
No, I tried. I hate it and want to smash it into little bits.
11.11%
1 11.11%
Total 9 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leviton VRUSB owners: Does it work?
#1
As per my massive issues on the other thread, wondering how many people have this working. I just tried calling Leviton, despite it being 10:45am PST they're closed, and their online chat is closed. WTH.
------------------------------------
Some of my devices: Sonos, Aeotec zWave, Nest, Rain8Net, Various H/T
What's next: CQC-Voice, Brultech GEM
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#2
I voted and it works under Win7 64 bit. That said, it's a terribly undocumented product especially mated with VRC0P.

Once set up, it works great but frustrating to get there or make changes later from my experience. I only wanted to go down this hole for [Yale] lock support. Insteon/ISY is better for everything else.
Reply
#3
just got pointed to a CT thread where they said Amazon purchased VRUSB didn't work. Which is where I got mine. And past return date. Ugh. Buying one from AO as I really need zWave lock supports so I need the v2 driver, but I also need active notification.
------------------------------------
Some of my devices: Sonos, Aeotec zWave, Nest, Rain8Net, Various H/T
What's next: CQC-Voice, Brultech GEM
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#4
Mine was ordered from Amazon Dec 5 and was recognized without any problems.
Reply
#5
IVB, it is possible the CT post was mine. I returned one to Amazon after a Leviton tech told me it was defective. That was before I discovered the only way I could get it recognized was to have it plugged in before booting up. It may not actually have been defective.

I don't know if this issue of having it plugged in before booting the computer is unique to my setup or not. It could be.
Reply
#6
Deane Johnson Wrote:IVB, it is possible the CT post was mine. I returned one to Amazon after a Leviton tech told me it was defective. That was before I discovered the only way I could get it recognized was to have it plugged in before booting up. It may not actually have been defective.

I don't know if this issue of having it plugged in before booting the computer is unique to my setup or not. It could be.

At this point i've tried a million different things to get the software to recognize it. I wish I hadn't trashed all my XP computers, I could see if its an OS thing or a hardware thing.
------------------------------------
Some of my devices: Sonos, Aeotec zWave, Nest, Rain8Net, Various H/T
What's next: CQC-Voice, Brultech GEM
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#7
I assume you've tried this, but if you have a 7.0 computer, try booting it up with the stick already installed. According to Leviton, it works with 7.0.

I feel your frustration, I experienced it and did a lot of searching on here and CT for answers to programming Z-wave. The end result was the the Leviton Installer Tool is the way to go, primitive as it is. I stumbled into how to make it work on my old IBM Thinkpad.
Reply
#8
Deane Johnson Wrote:I assume you've tried this, but if you have a 7.0 computer, try booting it up with the stick already installed. According to Leviton, it works with 7.0.

I feel your frustration, I experienced it and did a lot of searching on here and CT for answers to programming Z-wave. The end result was the the Leviton Installer Tool is the way to go, primitive as it is. I stumbled into how to make it work on my old IBM Thinkpad.

Thx. Tried that last night with my Win7Pro laptop, no love. I'll try calling Leviton again, and I might try buying another, but the issue is that I only have random moments to work on anything HA (which is why this one went out of warranty before I could get to debugging). Maybe Leviton will have mercy and do some form of exchange...
------------------------------------
Some of my devices: Sonos, Aeotec zWave, Nest, Rain8Net, Various H/T
What's next: CQC-Voice, Brultech GEM
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#9
"Maybe Leviton will have mercy and do some form of exchange..."

Dreamer!:-)
Reply
#10
so now this is interesting. When I boot up the laptop with the Win7 machine and the VRUSB plugged in it doesn't recognize it.

When I boot up the Win8 laptop with it plugged in, the RF software just hangs on start.

Well, interesting != helpful, but its something.
------------------------------------
Some of my devices: Sonos, Aeotec zWave, Nest, Rain8Net, Various H/T
What's next: CQC-Voice, Brultech GEM
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Newer Leviton Z-Wave Lamp Dimmers Deane Johnson 2 2,631 11-24-2017, 08:26 AM
Last Post: Deane Johnson
  Sony DVP-CX777ES doesn't work Andre 10 5,163 02-05-2012, 01:30 PM
Last Post: Andre
  Just installed 4.0 now SNMP doesn't work? SamVimes2 9 4,371 09-07-2011, 09:40 AM
Last Post: Dean Roddey
  Will CQC work for me? programmergeek 7 3,167 06-17-2010, 03:33 PM
Last Post: LesAuber
  Will this work as server? optix 3 2,352 12-03-2009, 06:43 AM
Last Post: sic0048
  j river media center 13 work with cqc? pjwinstalls 0 1,318 06-22-2009, 04:55 PM
Last Post: pjwinstalls
  Need some help from some Nuvo GC owners wolverines 9 3,906 06-22-2009, 11:01 AM
Last Post: wolverines
  What UPB switches work best with CQC/ELK flik 4 2,149 03-17-2009, 09:59 AM
Last Post: robolo
  How to configure seperate sage server to work with cqc server rajeevc 2 1,956 01-24-2009, 03:43 PM
Last Post: SomeWhatLost
  Anyone make/sell templetes as cool as these that would work with CQC personalt 8 3,278 11-02-2008, 03:52 AM
Last Post: Mark Stega

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)