Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Need help to get a working system on CQC
#21
Is there a way to use my Android tablet, and have it open up apps on that tablet? I was thinking the easy way might be to have a button on my Tablet within the CQC Interface that would open the app, and then when I close the app I would be back at the CQC Interface for whatever else I wanted to do.
tia, Ron

My Mexico Retirement HT...
Yamaha CX-A5100, (2) MiniDSP DDRC-88M, (4) JBL 8340As, (4) JBL 8320s), PS3, Intel NUCs, (2) Furman rack conditioners, Panamorph UH-480 anamorphic lens, Oppo 203, DIY B&O 14 channel amp, Pro-Ject RPM Turntable. In progress, DIY audio rack, and Synergy horns.
Reply
#22
There is a 'passthrough' command for RIVA clients that lets you pass certain commands to the underlying operating system. Not sure though which ones the Android RIVA client implements. You might have to check its documentation for that. It was mainly added for just that sort of thing, to invoke a URL so that it's opened in a browser, but the actual RIVA client has to make use of it.
Dean Roddey
Software Geek Extraordinaire
Reply
#23
Ron,

Just my 2 cents. I was in a very similar place as you...had not touched my CQC setup in 4 years or so and it was showing its age. Was using MyMovies along with a Sage HD200 as my media repository and renderer/player. That setup broke and with Sage not being support until just recently, I decided to try the autogen system along with Plex. Unfortunately for me, Plex does not play/read VOB files, which is what all my movies were ripped as.

So i've been using MakeMKV to transcode all my DVDs and Blurays. Its been a slow process, I do like 5 movies a day, but the Plex setup is pretty nice. Its supported across many platforms (iPhone, Xbox, Roku, etc) and the server system with media recognition has been pretty bulletproof.

I almost quit when I realized I needed to recode my whole library, but it has not been that bad. I've kept my VOB rips on a separate hard drive, so if I ever change repositories again (God I hope not), I'll have those already.

--Jamie
Reply
#24
Yeh, I've been slowly re-ripping mine as well. Even for a fairly small collection like mine it's going to be a while before it's all done. I don't have nearly the storage to keep the originals, so I'm just removing the old ones as I do the new ones. I figure that, worst case, any new device or setup is likely to be able to play MKVs.
Dean Roddey
Software Geek Extraordinaire
Reply
#25
as long as youre transcoding them into h.264 with AC3, the container won't really matter.

all of my media is h.264/AC3/AAC and i can run between mkv and mp4 in seconds; literally 60s for a 1.5hr movie, 30s for a TV episode. reason? the Roku will sometimes get hung up on MKV and simply changing the container fixes it.

it's quite easy to create a queue with Handbrake, so as long as you have the space and cycles, just toss your media in there and wait. it might take a few weeks depending on library size, but once it's done you're golden.
do the needful ...
Hue | Sonos | Harmony | Elk M1G // Netatmo / Brultech
Reply
#26
jkmonroe Wrote:as long as youre transcoding them into h.264 with AC3, the container won't really matter.

all of my media is h.264/AC3/AAC and i can run between mkv and mp4 in seconds; literally 60s for a 1.5hr movie, 30s for a TV episode. reason? the Roku will sometimes get hung up on MKV and simply changing the container fixes it.

what roku channel are you using for playback? Plex or other?
------------------------------------
Devices I'm phasing out: ISY, NuVo
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#27
the "new" Plex channel on the Roku 2.
do the needful ...
Hue | Sonos | Harmony | Elk M1G // Netatmo / Brultech
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Echo integration still working for folks? IVB 5 483 01-15-2018, 06:18 PM
Last Post: IVB
  System Config tom 35 2,746 01-12-2018, 09:02 AM
Last Post: Dean Roddey
  New HVAC System - Nest? dgage 5 1,447 05-24-2017, 11:15 AM
Last Post: dgage
  Keep system from sleeping George M 8 2,203 01-20-2017, 06:37 PM
Last Post: wuench
  Porting Auto-Gen Music Templates to Existing System TurboSam 4 1,093 08-31-2016, 01:08 PM
Last Post: TurboSam
  Trouble getting CQC working with ISY Z Wave Deane Johnson 47 3,609 01-14-2016, 04:43 AM
Last Post: Deane Johnson
  Kiosk Error: "No CQC System ID was set" TurboSam 3 1,385 07-26-2015, 01:16 PM
Last Post: TurboSam
  New VRC0P 3 appears to be working Deane Johnson 8 1,953 11-11-2014, 02:54 PM
Last Post: Deane Johnson
  System crashed, unable to get it going again. Deane Johnson 43 5,454 11-11-2014, 04:50 AM
Last Post: Mark Stega
  Determined to finally get Z-Wave VRC0P Working Hiller 121 14,132 08-05-2014, 05:15 PM
Last Post: jkmonroe

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)