Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.5 years without rebuilding server, a new record ;-)
#1
I managed to go 3.5 years without rebuilding my server. Thats a new record for me ;-)

And, I wasn't even planning on rebuilding it, I got a quad core 3.4GHz/16GB RAM machine that I was going to use for SageTV/Plex/etc using a smaller case from a former client machine, then decided that was dumb. (Got the huge specs to see if it could handle on-the-fly transcoding from DVDs/BR to my Roku)

The only thing that i'm concerned about is the RocketRaid 3540 card, took a while to find a mobo that worked with it last time, hopefully this one works.
------------------------------------
Devices I'm phasing out: ISY, NuVo
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#2
So you're going to use your quad-core as a master server? Isn't that a bit of overkill? I was thinking of doing similar - upgrading my Atom PC for a beefier box. But if I use a conservative comparison of 21W for my atom (it generally runs at around 17W) versus a 110W for an i5 (my i7 desktop sleeps at 50W, idles around 130W and goes up from there), the i5 running 24x7 will cost me almost $200/year in electricity, versus the atom which runs it at around $35/yr
Reply
#3
Congrats Smile I just updated mine as well, approaching 3 years now. Needed more expansion slots and storage. How's this for overkill, i7 920, 12GB ram, WHS 2011. Of course it runs the surveillance software for about 10 cameras as well.
Reply
#4
oh my, no, not just for CQC. The big need was for seeing if I could transcode DVD/BluRay rips on the fly to a Roku, since SageTV is all but dead. There's a chance I could even transcode them to an Android phone on the fly, but thats not the big need.

It'll also run:
- Plex (this could be the big hog)
- Dropbox
- Google Drive
- Google Music Mgr
- Picasa
- SageTV

ugh, can't recall.

But, like standon, this is such a PITA to do that I opted to just blow out specs.

Right now i'm fighting with Windows 7 to recognize the Lantronix Serial Server. I'm using a different version than I had before, CQC is just sitting at "Wait for Comm Resource" so I need to learn a whole new Lantronix GUI. Yuk.
------------------------------------
Devices I'm phasing out: ISY, NuVo
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#5
IVB Wrote:Right now i'm fighting with Windows 7 to recognize the Lantronix Serial Server. I'm using a different version than I had before, CQC is just sitting at "Wait for Comm Resource" so I need to learn a whole new Lantronix GUI. Yuk.

I bought a Lantronix serial server off ebay a short time ago, and had absolutely no luck making it work with the Lantronix driver. I ended up using this http://pcmicro.com/netserial which has worked like a dream.
Reply
#6
froop Wrote:I bought a Lantronix serial server off ebay a short time ago, and had absolutely no luck making it work with the Lantronix driver. I ended up using this http://pcmicro.com/netserial which has worked like a dream.

ouch; $90?
------------------------------------
Devices I'm phasing out: ISY, NuVo
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#7
Well now, I'll say this: That worked immediately, whereas i've now spent 1.5 hours with 3 other ones to no avail.

I'll pay on the 30th day, since there's a longer trial period :-)
------------------------------------
Devices I'm phasing out: ISY, NuVo
My vlogs: https://www.youtube.com/c/IVBsHomeAutomation
Reply
#8
I dunno for sure, but I think mine has been running for at least 4 years untouched.

Except for power outages, it doesn't even get rebooted.

The problem now is I'm moving house and I have to undo lots of stuff for the new owners. :-(

Cheers

Rohan
HAMFIELD
Software & Hardware Solutions
Makers of the Translink C-Bus Gateway
for the Apple iPad, iPhone and iPod Touch.
Reply
#9
IVB Wrote:ouch; $90?
have you tried VSPE? admittedly, its a bit funky to setup, but win32 is free, win64 is $25
NOTE: As one wise professional something once stated, I am ignorant & childish, with a mindset comparable to 9/11 troofers and wackjob conspiracy theorists. so don't take anything I say as advice...
Reply
#10
I tried just about every piece of software that google found, plus some others that it didn't, including VPSE. Netserial from PC Micro was hands down the best of the lot. None of the others came even close.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  iPad battery swelling after years of 24x7 kfly 0 759 06-10-2018, 06:36 AM
Last Post: kfly
  after last storm/power outage my CQC Master Server is no more SomeWhatLost 5 1,393 03-01-2016, 10:56 AM
Last Post: wuench
  Zotac PI320 as CQC Server Bugman 5 1,258 05-09-2015, 03:29 PM
Last Post: ellisr63
  Google Music All Play Logitech Media Server Plugin batwater 6 5,948 01-02-2015, 05:46 AM
Last Post: batwater
  Windows 2012 Server and Squeezbox Server zra 6 1,416 01-02-2015, 03:37 AM
Last Post: zra
  Suggestions on Server OS and HD...drive failing EST 7 1,862 04-09-2014, 09:25 AM
Last Post: EST
  Logitech Media Server Help iostream212 7 1,707 09-06-2013, 01:10 PM
Last Post: Dean Roddey
  CQC Server, Media Server, NAS... Where do I put the BuRay player?? ellisr63 17 2,887 08-06-2013, 05:41 PM
Last Post: ellisr63
  Serial Server help needed ellisr63 19 2,569 03-02-2013, 06:24 PM
Last Post: Dean Roddey
  Just an idea - Master server on iOS/Droid or MS Surface znelbok 9 1,371 06-27-2012, 04:28 PM
Last Post: znelbok

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)